Terugblik Arbeidsvoorwaarden workshop

30 mei 2017

De cao wordt interessant met Young PostNL!

Young PostNL maakt taaie onderwerpen graag interessant en aantrekkelijk voor haar leden. Na een zeer succesvolle coproductie met MN (onze buren) over het wel en wee van de pensioenen, was de cao op 15 mei onderwerp van gesprek. Ook hier een goede opkomst van enthousiaste geïnteresseerden!

Na een toelichting over het proces rondom de cao – wie behartigt welke belangen, en hoe komt zo’n ding tot stand? – door iemand van de werkgeversvereniging AWVN, was het de beurt aan onze eigen HR-collega’s om de cao van PostNL in te duiken. Ook kregen de aanwezigen een kijkje achter de schermen van de cao-onderhandelingen.

Voordat de deelnemers zich mochten storten op de pizza’s en de borrel was er eerst nog ruimte voor discussie. Aan de hand van stellingen haalde Young Influence – de commissie van Young PostNL die zich bezighoudt met arbeidsvoorwaarden – waardevolle input op bij de aanwezigen. Zo blijkt er veel behoefte te zijn voor een flexibele cao, waarbij jij zaken die voor jou belangrijk zijn kunt laten terugkomen! Omdat Young PostNL aan tafel zit bij de cao-onderhandelingen kunnen deze wensen van deelnemers meegenomen worden in de ‘inzet’ van Young PostNL.

Mocht jij ideeën hebben over arbeidsvoorwaarden, of lijkt je het leuk om structureel mee te denken met Young Influence? Meld je dan bij young@postnl.nl.

Terug naar het nieuws overzicht