Succesvolle afsluiting IBO 2015 met presentatie aan EC

13 april 2016

De International Business Orientation (IBO) 2015 is officieel ten einde. Na een spannende eindsessie in november waar de IBO-winnaar werd bekendgemaakt, heeft het winnende team op 8 april zijn onderzoeksresultaten aan de EC gepresenteerd. De groep, die nieuwe exportkansen naar China onderzocht, heeft de EC geadviseerd om PostNL meer te profileren als ‘Gateway to China’ om zowel verzenders in Europa als ontvangers in China aan te trekken.

Wat is IBO?

In een tijdsbestek van zes maanden hebben vanaf juni 2015 vier groepjes met YPNL’ers in het kader van de IBO aan verschillende internationale opdrachten gewerkt. Iedere groep werkte aan zijn eigen unieke opdracht, met als doel om internationale kansen voor PostNL te onderzoeken. Daarnaast heeft de gezamenlijke groep drie dagen in Brussel vertoefd, waar onder andere een bezoek is gebracht aan een post startup en het Europees Parlement.

Verschillende opdrachten

De vier opdrachten hadden verschillende achtergronden. Zo is onderzoek gedaan naar een nieuwe positionering van Spring UK, is er gekeken naar mogelijkheden om de cross-border verkoop voor Nederlandse e-tailers te bevorderen en zijn ontwikkelingen in de Europese e-fulfilmentmarkt geanalyseerd. Het winnende team heeft gekeken welke kansen er zijn voor export naar China, naast de grote stroom melkpoeder die PostNL al naar dat land verstuurd.

Consultancy vaardigheden

De IBO is een initiatief van YoungPostNL om haar leden kennis te laten maken met de internationale business van PostNL. Omdat de deelnemers naast hun reguliere functie aan deze opdrachten werken levert dit voor PostNL nieuwe frisse blikken op voor bestaande vraagstukken. Daarnaast leren collega’s van verschillende PostNL-onderdelen elkaar beter kennen en verbeteren YPNL’ers hun vaardigheden op het gebied van projectmanagement. Bij dit laatste werden zijn ondersteunt door adviseurs van consultancybureau AT Kearney.

Nieuwe IBO in 2016!

De IBO 2015 was een groot succes en daarom wordt achter de schermen alweer hard gewerkt aan de editie voor 2016. Houd de website en nieuwsbrief van YoungPostNL goed in de gaten voor meer informatie en de opening van de inschrijvingen.

Terug naar het nieuws overzicht