PostNL trapt af met JobSwop!

7 september 2015

Het idee van de JobSwop is dat vier jongerenverenigingen van grote Nederlandse bedrijven onderlinge ervaringen en werkzaamheden delen om zo bij elkaar in de keuken te kijken. In dit geval de keukens van Randstad, Schiphol, Phillips en natuurlijk PostNL.

Op 27 augustus vond de eerste JobSwop plaats, en het was aan YPNL om af te trappen. YPNL’ers Ruud, Jurrit, Elisabeth en Björn organiseerden deze leerzame en gezellige avond. De avond startte op het Sorteercentrum van Rotterdam, een klassieke PostNL locatie waar nieuwe innovaties en nostalgie samenkomen. Er was een bus geregeld die alle deelnemers van Rotterdam CS naar de terbregseweg bracht. De opkomst was goed, en behalve bij Randstad waren verder alle plekken gevuld. Na een inleidende presentatie van Michel Bagli over PostNL hebben we de vier bedrijven met elkaar vergeleken door middel van de vooraf ingevulde company scores. Hier keken alle bedrijven naar elkaar en zichzelf. Vervolgens kregen alle aanwezigen in groepjes een rondleiding door het Sorteercentrum, wat ook voor sommige YPNL’ers nog onbekend terrein was! Hoewel het proces nog maar net gestart was kon men toch kennismaken met het begin van de weg die een brief aflegt voor hij op je deurmat ploft.

Na de rondleiding, die een uurtje duurde, waren er nog twee korte presentaties over verschillende innovaties van ons mooie bedrijf en hierna konden de verschillende bedrijven zich met elkaar meten tijdens een wedstrijdje video coderen. Om beurten mocht een afgevaardigde van de vier bedrijven proberen de handel sneller in te voeren dan Imelda dit op de Filipijnen doet. En hoewel Imelda in alle gevallen al een lekker kopje koffie had gepakt kwam er uit de onderlinge strijd toch een winnaar, te weten Schiphol met PostNL als goede tweede.

Na de verschillende sprekers en activiteiten op het Sorteercentrum reed de bus ons weer terug naar CS. Maar voor iedereen naar huis ging was er eerst nog een pub quiz in café Engels. Onder het genot van een glaasje bier of een bodempje rood streden wisselend samengestelde groepjes tegen elkaar, waarbij vooral de teams van de aanwezige historici goed scoorden. Tegen twaalven vertrokken de laatste mensen om ook hun trein te halen en was de eerste JobSwop alweer voorbij. Een mooie dag waarbij PostNL op geslaagde wijze het spits heeft afgebeten. Een pluim voor de organisatie, en nu op naar de lichtstad voor een bezoek aan Philips.

Terug naar het nieuws overzicht