4YoungPeople – De ervaringen van Alexander van Aken

7 september 2015

Inmiddels is het bij de meeste Young PostNL’ers wel bekend: als lid van Young PostNL kan je gratis deelnemen aan bepaalde workshops en trainingen van 4YoungPeople. Wij spraken hierover met Alexander van Aken. Hij is al twee keer aanwezig geweest bij evenementen van 4YoungPeople en is erg enthousiast.

 

Voor de zomer volgde Alexander een workshop-dag met aansluitend een gezellige barbecue en borrel. ‘Het was een interactieve dag waarbij plenaire sessies werden afgewisseld met interactieve workshops in kleine groepjes.’ Op de vraag of hij in staat is om dingen die hij op de trainingen heeft geleerd al in praktijk te brengen reageert Alexander een beetje twijfelend. ‘Ik heb tot nu toe nog niet echt actief gebruikgemaakt van de dingen die ik bij 4YoungPeople heb geleerd, maar wat goed is aan de evenementen is dat je wel telkens getriggerd wordt om bepaalde technieken meer te gebruiken. Het zet je aan het denken en je wordt je wel meer bewust van je eigen manier van werken’.4YoungPeople_1920

Op 1 september was de seizoensopening van 4YoungPeople waar we in onze vorige nieuwsbrief al even op vooruitblikte. Alexander was erbij en is erg enthousiast over het evenement. ‘Het was een heel groots event, er waren ruim 600 deelnemers en de spreker (Remco Claassen) was heel inspirerend. Het was in de Jacobikerk in Utrecht, de perfecte locatie voor zo’n seminar. Remco is een goeroe op het gebied van leidinggeven. Hij gaf tips and tricks over hoe ik kan ontdekken wat ik wil en hoe ik mijzelf kan inzetten om te bereiken wat ik wil, maar wel op een manier waarop ik anderen daar ook in mee kan krijgen’.

Alexander was een van de lucky few die ook nog een prijs wist te bemachtigen tijdens de seizoensopening. ‘Er werden onder de ruim 600 aanwezigen drie prijzen verloot. Bij binnenkomst kreeg iedereen een lootje en met mijn nummer won ik de tweede prijs!’. Dankzij zijn winnende lot mag Alexander gratis een evenement naar keuze van 4YoungPeople bezoeken.

alexander_4yp
Alexander had mazzel en won met zijn lot de tweede prijs!

 

Naast dat de evenementen van 4YoungPeople leerzaam zijn, noemt Alexander nog een ander voordeel van deelname. ‘Wat heel leuk is, is het netwerk-aspect. Er komen heel veel verschillende jonge mensen met verschillende achtergronden. Ik sprak met young professionals die bij zeer uiteenlopende bedrijven werken, van startups tot bedrijven die al jaren meegaan, maar ook studenten die zich in de laatste fase van hun studie aan het oriënteren waren en die nog niet wisten welke kant ze op wilden. Dit leidt tot interessante gesprekken en discussies.’

Ben je geinteresseerd geraakt door het enthousiasme van Alexander? Schrijf je in via de website www.4youngpeople.nl. Gebruik je PostNL e-mailadres bij inschrijving samen met de couponcode #youngpostnl1503.

Terug naar het nieuws overzicht