Ruud Rooijakkers over 4 Young People

4 juni 2015

Als lid van YoungPostNL heb je de mogelijkheden om gratis trainingen te volgen van 4YoungPeople. Ruud Rooijakkers volgde een training over het geven van feedback. Hieronder lees je hoe hij de training heeft ervaren!

 

Je hebt de training Anderen meekrijgen – Feedback die werkt gevolgd bij 4YoungPeople. Wat is je eerste reactie?

Leuk en toegankelijk! We werden enthousiast ontvangen door onze trainster en de training was informatief, laagdrempelig en praktisch toepasbaar.

 

Wat zijn de belangrijkste dingen die je hebt opgestoken tijdens de training en hoe denk je dit toe te gaan passen in je dagelijkse werk?

Het belangrijkste leerpunt was voor mij het structureren van feedback. Als je voorafgaand aan het geven van feedback goed voor jezelf op een rij zet waarom je feedback wilt geven (gedrag, effect, gevoel) dan kan dit enorm helpen bij het overbrengen van je boodschap. Voor wat betreft mijn dagelijkse werkzaamheden heb ik het nut ingezien van vaker feedback geven, zowel positief als constructief. Op die manier creëer je een omgeving waarin de drempel om het met elkaar te hebben over dagelijkse werkzaamheden en gedragingen lager wordt, wat bijvoorbeeld ten goede kan komen aan de sfeer en prestaties van de afdeling. Ten slotte is het belangrijk om nieuwsgierig te zijn naar de beweegredenen van anderen, omdat dit je kan helpen om de ander te begrijpen en daarop te anticiperen.

 

Buiten andere YoungPostNL’ers, wat voor soort deelnemers volgden de training?

De deelnemers aan deze training waren jonge professionals op zoek naar praktische tips om feedback te leren geven en anderen mee te leren krijgen. Toevallig waren drie van de vijf deelnemers YPNL’ers.

 

Zou je op basis van deze ervaringen de trainingen van 4YoungPeople aanraden aan andere YoungPostNL’ers?

Absoluut! Het is een erg leuke manier om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en brengt het enthousiasme van de trainers van 4YoungPeople veel positieve energie teweeg.
Zelf ook enthousiast? Klik hier om je in te schrijven voor een van de trainingen van 4YoungPeople!

Terug naar het nieuws overzicht